Chef Mireia Carbo en Arroz Montsia

Cook your happiness with Mireia Carbó and Montsià Rice



Mireia Carbo, chef Arroz Montsia

Hi, I'm Mireia Carbó, a teacher, a writer and a passionate cook.

Cocina Arroz Montsia

I'm here to help you cook delicious rice with seasonal ingredients.


Arroz Montsia

I will also answer your queries about cooking techniques, ingredients, instruments, etc.


Chef Arroz Montsia

If you are as passionate about gastronomy as I am, it doesn't matter if you start or want to go deeper, together we will cook with flavour, improve the food and with a lot of happiness.

Mireia Carbó's recipes

Creamy rice with mussels

Creamy rice with mussels

Montsià rice together with Mireia Carbó brings you this delicious creamy rice with mussels. An easy dish rish in iron that you will feel that it is delicious!   Inside a casserole, heat a litt...

  • Tiempo de coccion de arroz montsia Cooking time

    40 min.

  • Dificultad de coccion low Complexity

    Low

Menjar Blanc - Leftover Recipe

Menjar Blanc - Leftover Recipe

Montsià rice and Mireia Carbó brings you this white delicacy, a delicious and typical traditional dessert. Would you like to try it?   First start grinding the rice Then boil the milk with t...

  • Tiempo de coccion de arroz montsia Cooking time

    20 min.

  • Dificultad de coccion intermediate Complexity

    Medium

Ask our chef

Remember that to ask your questions you have to be a Montsià Lover.

I am already a Monstsià Lover

I'm not yet

Chat con Mireia carbo

Look at the one asked by our Montsià Lovers



  • Hola, Milagro.
    Cada tipo de piel tiene unas características únicas y suele requerir rutinas de cuidado específicas para lucir un aspecto saludable.
    Debo especificar que las recomendaciones de uso para mascarillas de arroz del estilo de la que te hablamos en nuestro post: https://montsia.es/como-preparar-tu-mascarilla-de-arroz-japonesa, están basadas en una piel normal.
    Por tanto, las recomendaciones sobre la frecuencia de uso de un producto en tu piel, debería dártelas un dermatólogo que conozca bien las características y necesidades de tu piel. 

    ¡Muchas gracias por usar nuestro chat de preguntas!
  • Hola Antoni
    per 1kg d'arròs necessitaràs 4L de brou i la cocció serà entre 15-17 minuts + 3 minuts de repòs per un arròs sec.
    Com ja deus saber hauràs de vigilar la resta de factors que intervenen. El foc, la mida de la paella …
    Xef Montsià

  • Hola Antoni
    Et recomanem 1 mida d'arròs Bomba Montsià x 4 de líquid amb una cocció de 15-17 minuts + 3 minuts de repòs per un arròs sec. Ho hauràs d'adaptar a la teva paellera i al teu foc, però et servirà de guia.
    Per cada 100g d'arròs - 400ml de líquid

    Esperem haver-te ajudat.
    Qualsevol dubte ens dius;
    Xef Montsià


  • Així és Miquel! És apte per celíacs sense contaminació creuada amb cap altre cereal :-)
  • El arroz EXTRA Montsià es de la variedad 100 x 100 montsianell de gran capacidad de absorción, retiene los sabores a la perfección y muy recomendado para arroces secos
  • Hola Edgar
    Et recomano que el sofregeixis una mica amb el sofregit, 2 o 3 minuts serà suficient.
    I et deixo una guia:
    MONTSIÀ Extra 1 mida arròs x 3 líquid: Cocció de 12-15 minuts + 3 minuts de repòs per arròs sec
    MONTSIÀ Bomba 1 arròs 4 líquid 15-17 minuts + 3 minuts de repòs per arròs sec

    Gràcies per escriure'ns
    Xef Montsià


  • Hola Mari Carme
    Jo faria primer la ceba i quan estigui ben cuita posaria els daus de carabassa, d'aquesta manera es trobaran i no es desfaran durant la cocció de l'arròs.
    Et deixo l'enllaç a un vídeo de Rissoto de carabassa i bolets, per si t'ajuda.
    https://www.youtube.com/watch?v=WbL6JJ2AZm0&t=24s

    Qualsevol dubte ens dius
    Att
    Xef Montsià
    ​Mireia Carbó
  • Hola Yolanda;
    Recomendamos 100g de arroz por persona para una buena ración de paella ;-)

    Gracias por escribirnos 
    Att
    ​Chef Montsià
  • Hola Clara;
    ​Si eres tan amable de mandar un este correo a gestio@montsia.es, te resolverán tu duda 
    Chef Montsià

We use third-party and persistent cookies to analyze our services and show advertising related to the preferences of users based on their browsing habits. You can get more information and configure your preferences Here.

Accept Cookies
Reject Cookies
Configure Cookies